Μετά τους χαλαρούς ρυθμούς του καλοκαιριού, το φθινόπωρο έρχεται δυναμικά για να μας βάλει ξανά σε πρόγραμμα. Ως η κατεξοχήν εποχή της ανανέωσης και των ξεκινημάτων, το σπίτι μας ξαναμπαίνει στη λίστα των προτεραιοτήτων με όλα όσα θέλουμε να επισκευάσουμε, διορθώσουμε κι αντικαταστήσουμε μέσα σε αυτό.

Χρησιμοποιήστε, λοιπόν, κάποιες από τις παρακάτω ιδέες για να φροντίσετε σωστά το σπίτι σας όσο ακόμα ο καιρός το επιτρέπει:
• Ελέγξτε και καθαρίστε καλοριφέρ, θερμοσυσσωρευτές και κλιματιστικά, προκειμένου να διασφαλίσετε την υγιεινή ατμόσφαιρα μέσα στο σπίτι. Η συντήρηση αυτών των συσκευών φροντίζει όχι μόνο την καλή λειτουργία τους όταν θα χρειαστεί να τα ξαναχρησιμοποιήσετε, αλλά και την υγεία της οικογένειάς σας, μιας και η κακή συντήρησή τους επιβαρύνει το μικροκλίμα με ιούς, μικρόβια και παθογόνους οργανισμούς.
• Η βεράντα σας, που τους καλοκαιρινούς μήνες ήταν στο επίκεντρο της προσοχής, δεν χρειάζεται να περάσει στην εφεδρεία του φθινόπωρο. Το μόνο που χρειάζεται είναι να της αλλάξετε όψη κάνοντας μερικές βασικές αλλαγές που θα της προσδώσουν φθινοπωρινό χαρακτήρα. Προσθέστε στα έπιπλα κήπου φθινοπωρινά ριχτάρια, κεριά και φαναράκια που θα γεμίσουν ατμόσφαιρα το χώρο. Μικρές χαρακτηριστικές προσθήκες, όπως πλεκτά καλαθάκια και διακοσμητικά σε γήινους τόνους, ολοκληρώνουν επιτυχημένα την ανανέωση της βεράντας σας.
• Ώρα για ανανέωση και στα ρούχα και στις ντουλάπες. Αναπόφευκτα η αλλαγή του καιρού το φθινόπωρο φέρνει και αλλαγές στα ρούχα και τα σκεπάσματα που χρησιμοποιούμε μέσα στο σπίτι. Τα ντουλάπια και τα συρτάρια θα χρειαστεί να φιλοξενήσουν τα νέα ρούχα της εποχής ή να αποθηκεύσουν τα φρεσκοπλυμένα καλοκαιρινά σας, γι’ αυτό και είναι σημαντικό να τα έχετε ξεσκονισμένα και τακτοποιημένα. Τοποθετήστε σκοροκτόνα Aroxol για να κρατήσετε τον σκόρο μακριά.
• Οι κουρτίνες εκπλήρωσαν επάξια το ρόλο τους να σας προστατεύσουν από το έντονο ηλιακό φως και τη σκόνη κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού. Είναι τώρα η σειρά σας να τους το ανταποδώσετε, χαρίζοντάς τους ένα καλό και αναζωογονητικό πλύσιμο που θα τις καθαρίσει σε βάθος και θα ανανεώσει την όψη τους. Χρησιμοποιήστε Εύρηκα Μασσαλίας Απορρυπαντικό με το αντίστοιχο άρωμα Εύρηκα Μασσαλίας Secrets Μαλακτικό για καθαριότητα και φροντίδα με υπέροχο άρωμα.
• Οι εξωτερικές πόρτες περνούν συχνά απαρατήρητες σε ό,τι αφορά τις ανάγκες καθαρισμού τους, παρόλο που επωμίζονται μεγάλο μέρος της προστασίας του σπιτιού από τη βρομιά και την καλοκαιρινή σκόνη. Το φθινόπωρο, λοιπόν, αποτελεί την καταλληλότερη ευκαιρία για να τις καθαρίσετε και να τις συντηρήσετε για το κρύο, την υγρασία και τις βροχές που έρχονται.
• Για να μπείτε στο φθινόπωρο με το… δεξί, ένας πολύ σημαντικός παράγοντας είναι να αλλάξετε μαζί με τα υφάσματα και τη συνολική διακόσμηση του σπιτιού. Τα χρώματα που πρωταγωνιστούν είναι, φυσικά, το πορτοκαλί, το καφέ, το κίτρινο και το σκούρο πράσινο, ενώ οι υφές αρχίζουν και γίνονται λιγότερο ανάλαφρες αποπνέοντας περισσότερο θαλπωρή και ζεστασιά. Τα κεριά, οι πυκνές υφάνσεις και τα γεωμετρικά μοτίβα αποδίδουν στη διακόσμηση γήινα χαρακτηριστικά που ταιριάζουν πολύ με το πνεύμα του φθινοπώρου. Με μικρές έξυπνες αγορές και ελάχιστα έξοδα μπορείτε να ανανεώσετε το χώρο σας.
• Μην ξεχάσετε να φροντίσετε τον κήπο σας, να φυτέψετε και να κλαδέψετε προτού μας πιάσει το κρύο.
Το φθινόπωρο σηματοδοτεί την εκκίνηση μιας νέας εποχής στο σπίτι, φέρνοντας αλλαγές και βελτιώσεις που ίσως είχαμε αφήσει πίσω. Πραγματοποιώντας τη σωστή προεργασία και εκτελώντας μεθοδικά τις σωστές δουλειές μπορούμε να δημιουργήσουμε τις καταλληλότερες προδιαγραφές για να περάσουμε μέσα σε αυτό ήρεμες και ξέγνοιαστες οικογενειακές στιγμές, ώστε ο χειμώνας να μας βρει κατάλληλα προετοιμασμένους!
Back to view all