Βρισκόμαστε ήδη στο τέλος του χειμώνα και προετοιμαζόμαστε για τον ερχομό της άνοιξης. Με την αναγέννηση της φύσης ανανεώνονται και οι προσδοκίες μας για μια ουσιαστική αλλαγή και στην ψυχολογία μας. Σε αυτό, βέβαια, βοηθά πολύ και η αναδιαμόρφωση του προσωπικού μας χώρου, μιας και το σπίτι με την τηλεργασία αποτελεί τον τελευταίο καιρό σημαντικό στοιχείο όπου συναντιούνται η ιδιωτική και επαγγελματική μας ζωή.

Θέλουμε, λοιπόν, να περάσουμε στην καινούρια εποχή βάζοντας νέες όρους που θα χρωματίσουν πιο αισιόδοξα τη ζωή μας. Αρχίζοντας την ανανέωση από το εσωτερικό του σπιτιού μας, μπορούμε όσο ο καιρός βελτιώνεται να προχωρήσουμε και σε εξωτερικές αναβαθμίσεις ώστε το καλοκαίρι να μας βρει πανέτοιμους! Τα χοντρά υφάσματα και τα καλύμματα σιγά σιγά αποσύρονται στο βάθος της σκηνής, ενώ αέρινα και λουλουδάτα patterns κυριαρχούν σε όλο το σπίτι.

Βρείτε παρακάτω 5 χρήσιμα tips και έξυπνες ιδέες για να ανανεώσετε το χώρο σας με απλές και οικονομικές κινήσεις.

1. Φωτεινά χρώματα

Τα ανοιξιάτικα χρώματα αλλάζουν αυτόματα τη διάθεση, γι’ αυτό εκτός από αλλαγή διακοσμητικών, τολμήστε ακόμα και μια μεγάλη ή μικρή ανανέωση στου τοίχους σε όποια γωνιά του σπιτιού θέλετε να ανεβάσετε τη διάθεσή σας. Αποχαιρετίστε τους σκουρόχρωμους τόνους και διαλέξτε παστέλ αποχρώσεις, όπως κίτρινο, κοραλλί, ροζ, μέντα, που έχουν ευεργετική και χαλαρωτική επίδραση στις αισθήσεις.

2. Διακόσμηση

Διακοσμήστε το χώρο σας με φωτιστικά, μαξιλάρια, τραπεζομάντιλα, αλλά και ανάλαφρα ριχτάρια  ή ποτήρια και δείτε το σπίτι σας να μεταμορφώνεται. Τα φλόραλ μοτίβα έχουν την τιμητική τους την άνοιξη, οπότε ακόμα και μικρές προσθήκες στη διακόσμηση κάνουν τη διαφορά στη συνολική αισθητική. Βάλτε τα παιδιά σας να δημιουργήσουν με την αστείρευτη φαντασία τους και τα επιδέξια χεράκια τους κατασκευές που θα στολίσετε παντού, μεταδίδοντας με αυτόν τον τρόπο την αισιοδοξία για την αλλαγή της εποχής σε όλο το σπίτι.

3. Φυτά στο σπίτι

Άνοιξη χωρίς λουλούδια δεν γίνεται, οπότε χρησιμοποιήστε τα σε όλες τις πιθανές και απίθανες συνθέσεις (όπως κεραμικά γλαστράκια, βάζα, στεφάνια) για να ομορφύνετε το σπίτι σας και να το κάνετε να αναβλύζει μεθυστικά αρώματα. Το υπέροχο είναι πως τα λουλούδια ταιριάζουν κυριολεκτικά παντού, ακόμα και στο μπάνιο, αποπνέοντας μια φυσική και φινετσάτη νότα στο χώρο. Για να είστε εντάξει με την οικολογική σας συνείδηση, προτιμήστε ανθισμένα γλαστράκια που μπορείτε μετέπειτα να μεταφυτέψετε στον κήπο σας!

4. Ώρα να βγούμε στο μπαλκόνι και τον κήπο

Κάθε κατάλογος σπιτιού αυτή την εποχή φιλοξενεί τις πιο ευφάνταστες ιδέες για την αναδιαμόρφωση του μπαλκονιού σας, που… προθερμαίνεται για να υποδεχτεί τις καλοκαιρινές σας χαλαρές στιγμές. Μετά από το σχολαστικό του καθάρισμα από τα απομεινάρια του χειμώνα, ελέγξτε την κατάσταση των τεντών, τακτοποιήστε και ανεφοδιάστε τις ζαρντινιέρες σας, εξοπλιστείτε με νέα ανθισμένα φυτά και αγοράστε μερικά έπιπλα όπως ένα μικρό σαλονάκι ή μια μεταλλική βιβλιοθήκη, για να ακουμπήσετε πάνω τους όμορφα διακοσμητικά και να δώσετε στο μπαλκόνι σας έναν πιο προσωπικό χαρακτήρα.  Αν έχετε ήδη έπιπλα καθαρίστε τα καλά και αν είναι ξύλινα περάστε ένα βερνίκι από πάνω για να αναζωογονηθούν. Αν, πάλι, διαθέτετε κήπο, τώρα είναι η κατάλληλη ευκαιρία να καταπιαστείτε με κηπουρικές και ανθοκομικές εργασίες, μιας και την άνοιξη ευδοκιμεί η σπορά αρκετών καλλωπιστικών και μυρωδικών φυτών. Όμορφα διακοσμητικά διατίθενται και για τον κήπο.

5. Γενική καθαριότητα

Το λεγόμενο «spring cleaning» έχει το νόημα της τακτοποίησης και της καθαριότητας ‘από γωνιάς’ σε όλο το σπίτι. Σε αυτό θα χρειαστεί να επιστρατεύσετε έξυπνες στρατηγικές καθαρισμού, καλό προγραμματισμό καθώς και γκάμα αποτελεσματικών καθαριστικών που διατίθενται από την Εύρηκα, για να τα κάνετε όλα να λάμπουν και να μην αφήσετε ίχνος χειμωνιάτικης υποψίας σε οποιοδήποτε σημείο του σπιτιού.

Με τους παραπάνω τρόπους δίνουμε έναν πιο ανάλαφρο και κομψό τόνο στο χαρακτήρα του σπιτιού μας, απαραίτητο για να υποδεχτούμε την άνοιξη με ελπίδα και αισιοδοξία. Μην ξεχνάμε πως ακόμα και η πιο μικρή αλλαγή μπορεί πραγματικά να μας μεταδώσει θετική ενέργεια, ώστε όχι μόνο να διεκπεραιώνουμε τις απαιτήσεις της καθημερινότητας αλλά και να βάζουμε νέους αισιόδοξους στόχους για το μέλλον.

Back to view all