Φθινοπωρινή καθαριότητα: 7 δουλειές που πρέπει να κάνεις πριν αρχίσει το κρύο

Μετά τους χαλαρούς ρυθμούς του καλοκαιριού, το φθινόπωρο έρχεται δυναμικά για να μας βάλει ξανά σε πρόγραμμα. Ως η κατεξοχήν εποχή της ανανέωσης και των ξεκινημάτων, το σπίτι μας ξαναμπαίνει στη λίστα των προτεραιοτήτων με όλα όσα θέλουμε να επισκευάσουμε, διορθώσουμε κι αντικαταστήσουμε μέσα σε αυτό. 

Χρησιμοποιήστε, λοιπόν, κάποιες από τις παρακάτω ιδέες για να φροντίσετε σωστά το σπίτι σας όσο ακόμα ο καιρός το επιτρέπει:
 
Ελέγξτε και καθαρίστε καλοριφέρ, θερμοσυσσωρευτές και κλιματιστικά, προκειμένου να διασφαλίσετε την υγιεινή ατμόσφαιρα μέσα στο σπίτι. Η συντήρηση αυτών των συσκευών φροντίζει όχι μόνο την καλή λειτουργία τους όταν θα χρειαστεί να τα ξαναχρησιμοποιήσετε, αλλά και την υγεία της οικογένειάς σας, μιας και η κακή συντήρησή τους επιβαρύνει το μικροκλίμα με ιούς, μικρόβια και παθογόνους οργανισμούς. 
 
Η βεράντα σας, που τους καλοκαιρινούς μήνες ήταν στο επίκεντρο της προσοχής, δεν χρειάζεται να περάσει στην εφεδρεία του φθινόπωρο. Το μόνο που χρειάζεται είναι να της αλλάξετε όψη κάνοντας μερικές βασικές αλλαγές που θα της προσδώσουν φθινοπωρινό χαρακτήρα. Προσθέστε στα έπιπλα κήπου φθινοπωρινά ριχτάρια, κεριά και φαναράκια που θα γεμίσουν ατμόσφαιρα το χώρο. Μικρές χαρακτηριστικές προσθήκες, όπως πλεκτά καλαθάκια και διακοσμητικά σε γήινους τόνους, ολοκληρώνουν επιτυχημένα την ανανέωση της βεράντας σας.