Φοιτητικό σπίτι: 3+1 τρόποι που θα σας βοηθήσουν να διατηρήσετε το σπίτι καθαρό!

Μετά τη χαρά για την είσοδο στη φοιτητική ζωή, ξεκινά το άγχος. Αυτή τη φορά δεν έχει να κάνει με το πώς θα βγει η ύλη ή σε ποια σχολή θα περάσεις, αλλά στο πώς θα αντιμετωπίσεις για πρώτη φορά εντελώς μόνος σου τη καθημερινή καθαριότητα του νέου σου φοιτητικού σπιτιού!
Με την απομάκρυνση από την οικογενειακή εστία, η αντιμετώπιση της νέας πραγματικότητας σε σχέση με την τήρηση της τάξης και της καθαριότητας αποτελεί μια πρόκληση για κάθε νέο φοιτητή. Ένα ολόκληρο σπίτι ή διαμέρισμα είναι πλέον στα δικά σου χέρια και έχει έρθει η στιγμή να αξιοποιήσεις όλες τις χρήσιμες συμβουλές που σου έδινε η μαμά σου τόσα χρόνια για να τη βγάλεις… ασπροπρόσωπη!
Παρακάτω θα διαβάσεις 3+1 χρήσιμες συμβουλές για να περάσεις τα φοιτητικά σου χρόνια όσο το δυνατόν πιο ξέγνοιαστα, χωρίς να αγχώνεσαι για το πού βρίσκεται καθετί!

•    Κατάρτισε ένα εβδομαδιαίο πρόγραμμα καθαρισμού
Για να μην τα αφήνεις όλα τελευταία στιγμή και καταλήγεις να σε πνίγει το άγχος, είναι αναγκαίο να εντάξεις στις εβδομαδιαίες υποχρεώσεις σου, εκτός από το διάβασμα, και το καθάρισμα. Βεβαιώσου πως δεν αναβάλλεις για το αόριστο μέλλον δουλειές που είναι σωστό να γίνονται άμεσα, όπως π.χ. το πλύσιμο των πιάτων την ίδια μέρα.  Επιπλέον, τακτοποίησε το χώρο σου τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα, βάζοντας τάξη στα πράγματα που βρίσκονται εκτός θέσης και σκουπίζοντας. Μετά από το σκούπισμα, φυσικά σφουγγαρίζεις για να επαναφέρεις τη λάμψη στις επιφάνειες του σπιτιού. Αν μετά από όλα αυτά, η ενέργειά σου είναι αρκετή, μπορείς και να ξεσκονίσεις.

•    Δώσε ιδιαίτερη σημασία στα “τυφλά” σημεία