5+1 συμβουλές για να κρατήσεις το σκόρο μακριά από τα ρούχα σου

 
Είναι εξαιρετικά απογοητευτική η στιγμή της ανακάλυψης πως μια ή περισσότερες μεγάλες ή μικρές τρύπες από σκόρο «στολίζουν» την αγαπημένη σας μπλούζα ή πλεκτό. Αν ανήκετε σε αυτούς που έχουν βιώσει αυτό το συναίσθημα από την εποχιακή επιδρομή του σκόρου στην ντουλάπα σας, τότε μάλλον θα εκτιμήσετε πολύ τις παρακάτω συμβουλές .
 
Ο σκόρος εύκολα προσαρμόσιμος στα υγρά και σκοτεινά περιβάλλοντα, μοιάζει σχεδόν ανίκητος στο βασίλειο των μάλλινων και των βαμβακερών ρούχων! Για να νικήσεις, όμως, έναν εχθρό, πρέπει πρώτα να τον γνωρίσεις καλύτερα. 
 
Ο σκόρος των ρούχων ανήκει στην οικογένεια των Τινεϊδών, που μοιράζεται πολλά κοινά στοιχεία με τα λεπιδόπτερα και αρέσκεται στην κατανάλωση υποπροϊόντων ζωικής προέλευσης. Στο... μενού του αγαπά να εντάσσει κασμιρένια, μάλλινα και τσόχινα υφάσματα, αλλά δεν τον αφήνουν ασυγκίνητο ακόμα και τα συνθετικά νήματα, όπως και επίσης υλικά που θα θεωρούσε κανείς ακίνδυνα, όπως τρίχες, πούπουλα ή δερμάτινα υφάσματα. 
 
Κατόπιν τούτου, στην ντουλάπα σας σημαίνει γενικός συναγερμός! Πετσέτες, μπλούζες, γούνες, χαλιά, φορέματα, πανωφόρια, κουβέρτες, ακόμα και κουρτίνες αποτελούν υποψήφια... θύματα του σκόρου!
 
Καθώς η αναπαραγωγή του διαρκεί όλον το χρόνο, είναι σημαντικό να λαμβάνουμε τα κατάλληλα μέτρα πρόληψης εγκαίρως. Ακολουθήστε 6 εύκολες και πρακτικές ιδέες που θα σας βοηθήσουν να περιορίσετε και να εξαλείψετε μια για πάντα αυτόν τον απρόσκλητο και αναιδή επισκέπτη της ντουλάπας σας.
 
1. Τακτικός έλεγχος